Vinegrettmártás hozzávalói:
- 2-3 evőkanál ecet
- 1 kávéskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 2-3 evőkanál olaj
- 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
- 1 evőkanál finomra vágott metélőhagyma
- 1 kávéskanál finomra vágott vöröshagyma
- 1 evőkanál finomra vágott tárkony
- 1 késhegynyi őrölt bors vagy csombor
- 10 dkg hámozott, apróra vágott ecetes uborka
Vinegrettmártás elkészítése:
- Készíts az ecettel, a cukorral és a sóval salátalevet.
- A fűszernövényeket ha frissek mosd meg, szárítsd le és éles késsel vágd őket apróra. Ha szárított fűszernövényeid vannak ezzel nem kell foglalkoznod.
- A fűszernövényeket, az őrölt borsot és az olajat keverd hozzá az ecetes-cukros-sós léhez.
- Végül add hozzá az apróra vágott ecetes uborkát. Ha az uborka nagyon ecetes, akkor kevesebb ecetet használj.