Vinegrettmártás (ecetes mártás)

Vinegrettmártás hozzávalói:

  • 2-3 evőkanál ecet
  • 1 kávéskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • 1 evőkanál finomra vágott metélőhagyma
  • 1 kávéskanál finomra vágott vöröshagyma
  • 1 evőkanál finomra vágott tárkony
  • 1 késhegynyi őrölt bors vagy csombor
  • 10 dkg hámozott, apróra vágott ecetes uborka

Vinegrettmártás elkészítése:

  • Készíts az ecettel, a cukorral és a sóval salátalevet.
  • A fűszernövényeket ha frissek mosd meg, szárítsd le és éles késsel vágd őket apróra. Ha szárított fűszernövényeid vannak ezzel nem kell foglalkoznod.
  • A fűszernövényeket, az őrölt borsot és az olajat keverd hozzá az ecetes-cukros-sós léhez.
  • Végül add hozzá az apróra vágott ecetes uborkát. Ha az uborka nagyon ecetes, akkor kevesebb ecetet használj.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.