Diós krémes sütemény gluténmentesen hozzávalói:
Tészta:
- 4 tojás
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg puha vaj
- 1 evőkanál kakaó
- 7 dkg rizsliszt
- 1 csomag sütőpor
- 12 dkg darált dió
- baracklekvár
Krémhez:
- 1 tojás
- 3 evőkanál kakaó
- 25 dkg porcukor
- 1 evőkanál rizsliszt
- 2 dl tej
- 20 dkg puha vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál rum
- 20 dkg darált dió
Csokoládémázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 7 dkg vaj
Diós krémes sütemény gluténmentesen elkészítése:
Tészta:
- Keverd habosra a 4 tojás sárgáját a 15 dkg vajjal, a 15 dkg porcukorral és az 1 evőkanál kakaóval.
- Keverd hozzá a 7 dkg rizslisztet, az 1 cs. sütőport és a 12 dkg darált diót.
- Verd habbá a tojások fehérjét és keverd hozzá a tésztához.
- Kikent, kilisztezett tepsiben süsd meg kb. 12 perc alatt.
- Ha kihűlt kend meg a tészta tetejét baracklekvárral.
Krém:
- Készíts főzött krémet: keverd össze az egész tojást a kakaóval, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tejjel és a rizsliszttel és gőz felett főzd meg.
- Ha kihűlt keverd hozzá a 20 dkg habosított vajat, a rumot és a darált diót.
- Kend a krémet egyenletesen a baracklekváros tészta tetejére.
Csokoládémáz:
- Olvaszd össze az étcsokoládét a vajjal és ha kissé meghűlt kend rá a sütemény tetejére.