majonéz, majonéz recept, majonéz készítése

Majonézalap és majonézmártás

Ne bízd a véletlenre a gluténmentes majonézt! Otthon könnyűszerrel elkészíheted: majonézalap és majonézmártás.

Majonézalap hozzávalói:

Majonézalap elkészítése:

  • A megmosott tojásokat és az olajat hűtsd le 8-10 fokosra.
  • Üsd fel a tojásokat, majd a sárgákat a citromlével és a sóval habverővel jól keverd össze.
  • Az olajat első 1/3 részét állandó, egyenletes kevergetés közben cseppenként adagold bele a tojássárgás masszába, a maradék 2/3-ot vékony sugárban szintén egyenletes kevergetés mellett keverd hozzá. A keverést abbahagyni nem szabad.
  • A jól sikerült majonéz vajszerű anyag, melyet használhatsz akár nyomózsákból kinyomva hidegtálak, szendvicsek díszítésére, bevonására.
  • Ha keverés közben túl sűrűnek találod egy kis citromlével vagy fehérborral hígíthatod.

 Majonézmártás hozzávalói:

Majonézmártás elkészítése:

Hogyan lesz a majonézalapból majonézmártás?
Az elkészített majonézalaphoz lassan, állandó kevergetéssel add hozzá a tejszínt, a citromlevet, a borsot és a sót. Ha szükségét érzed kevés cukorral édesítheted.

További gluténmentes mártások:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük