vaníliás rizspuding karamellel

Ennél valami finom gluténmentes desszertet, de nincs kedved sütni? Íme egy kitűnő pohárdesszert: vaníliás rizspuding pörkölt mogyoróval és karamellel.

Vaníliás rizspuding mogyoróval és karamellel hozzávalói 6 főre:

Vaníliás rizspuding hozzávalói:

Karamellréteg hozzávalói:

  • 120 g kristálycukor
  • 10 g vaj
  • 50 ml habtejszín
  • 1 csipet só (opcionális)

Vaníliás rizspuding mogyoróval és karamellel elkészítése:

  • Öntsd bele egy edénybe a tejet, a vizet, a cukrot, egy csipet sót és a rizst, majd alacsony hőn 30-40 perc alatt főzd puhára a rizst. Nem kell folyamatosan kevergetni, de néha keverd át a rizst.
  • A hideg tejszínt kezd el robotgéppel habbá verni és apránként add hozzá az átszitált porcukrot.
  • Ha a rizs kihűlt keverd bele a cukros tejszínhabot és a vaníliapasztát vagy a vaníliás cukrot.
  • A török mogyorót pirítsd meg, távolítsd el a héját amennyire csak lehet, majd törd durvára.
  • Rétegezd a poharakba a rizspudingot, a durvára tört, pörkölt török mogyorót, majd megint egy réteg rizspudingot.
  • Készítsd el a karamellás réteget. Egy kisebb lábosba olvaszd meg a cukrot. Ha megolvad, add hozzá a vajat és a csipet só (a só elhagyható). Kevergesd folyamatosan, majd óvatosan add hozzá a tejszínt, mert fel fog habozni a karamell.
  • Ha kissé meghűlt a karamell, óvatosan önts rá a poharakban lévő rizspudingok tetejére.
  • Néhány órára tedd hűtőbe a fogyasztás előtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük