Omlós linzer kicsit másképp, mint ahogy annak idején megszoktad. Egyszerűen elkészíthető, de pihentetni kell a tésztát: gluténmentes citromos linzer. Ez a mennyiségű alapanyag kb. 30 db kisebb kiszúróval készült linzert eredményez.
Gluténmentes citromos linzer hozzávalói:
- 420 g rizsliszt
- 90g kölesliszt
- 16 g útifűmaghéj
- 280 g margarin
- 140 g porcukor
- 2 kávéskanál gluténmentes sütőpor
- 1 csipet só
- 1 citrom héja
- fél citrom leve
- édesebb lekvár
Gluténmentes citromos linzer elkészítése:
- Keverd össze a száraz alapanyagokat: a rizslisztet, a köleslisztet, az útifűmaghéjat, a porcukrot, a gluténmentes sütőport, a csipet sót és a citrom reszelt héját.
- A száraz hozzávalókba morzsold bele a hideg margarint és dolgozd össze a tésztát.
- Az összeállított linzertésztát tedd a hűtőbe. Legalább 1 órát pihenjen a hűtőben, de ha több az nem baj.
- Ha letelt a pihentetési idő, nyújtsd ki a linzertésztát rizslisztes deszkán. A kinyújtott tészta vastagsága 3-5 mm legyen.
- A kétféle sütikiszúróval (alsó teli és felső lyukas) párban szaggass ki linzereket.
- A sütőlapra fektess sütőpapírt és tedd rá a tésztadarabokat.
- 180 fokra előmelegített sütőben 6-9 perc alatt átsülnek a linzerek.
- Ha kihűltek a tészták az alsónak szánt teli darabokat kend meg lekvárral, majd tedd a lyukas felét a lekváros linzerre.
- Célszerű tálalás, fogyasztás előtt néhány órán át állni hagyni a süteményeket, hogy megszilárduljanak a lekvárral a linzertészták és az ízek kissé összeérjenek.