gluténmentes citromos linzer

Gluténmentes citromos linzer

Omlós linzer kicsit másképp, mint ahogy annak idején megszoktad. Egyszerűen elkészíthető, de pihentetni kell a tésztát: gluténmentes citromos linzer. Ez a mennyiségű alapanyag kb. 30 db kisebb kiszúróval készült linzert eredményez.

Gluténmentes citromos linzer hozzávalói:

Gluténmentes citromos linzer elkészítése:

  • Keverd össze a száraz alapanyagokat: a rizslisztet, a köleslisztet, az útifűmaghéjat, a porcukrot, a gluténmentes sütőport, a csipet sót és a citrom reszelt héját.
  • A száraz hozzávalókba morzsold bele a hideg margarint és dolgozd össze a tésztát.
  • Az összeállított linzertésztát tedd a hűtőbe. Legalább 1 órát pihenjen a hűtőben, de ha több az nem baj.
  • Ha letelt a pihentetési idő, nyújtsd ki a linzertésztát rizslisztes deszkán. A kinyújtott tészta vastagsága 3-5 mm legyen.
  • A kétféle sütikiszúróval (alsó teli és felső lyukas) párban szaggass ki linzereket.
  • A sütőlapra fektess sütőpapírt és tedd rá a tésztadarabokat.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 6-9 perc alatt átsülnek a linzerek.
  • Ha kihűltek a tészták az alsónak szánt teli darabokat kend meg lekvárral, majd tedd a lyukas felét a lekváros linzerre.
  • Célszerű tálalás, fogyasztás előtt néhány órán át állni hagyni a süteményeket, hogy megszilárduljanak a lekvárral a linzertészták és az ízek kissé összeérjenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.