Lepd meg a családot és készíts egy finom gluténmentes gyümölcsös sütit! Például egy ilyet: sárgabarackos gluténmentes kevert sütemény.
Sárgabarackos gluténmentes kevert sütemény hozzávalói:
- 25 dkg rizsliszt
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 1 csipet só
- 20 dkg kristálycukor
- 15 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél db citrom leve
- 4 db tojás
- 2 dl joghurt
- sárgabarack (befőtt vagy friss)
- vaj és rizsliszt a tepsi kikenéséhez
Sárgabarackos gluténmentes kevert sütemény elkészítése:
- A vajat keverd habosra a kristálycukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá a fél citrom levét, majd egyesével keverd bele az egész tojásokat, végül a joghurtot.
- A rizslisztbe szitáld bele a gluténmentes sütőport és a csipet sót.
- Ha friss a sárgabarack hámozd meg, vágd félbe, távolítsd el a magját és kockázd fel a húsát. Ha sárgabarack befőttel készíted a süteményt, csepegtesd le a levét és kockázd fel.
- A sárgabarack kockákat keverd bele a sütőporos rizslisztbe. Erre azért van szükség, hogy a gyümölcs ne süllyedjen le a tészta aljára.
- A barackos lisztet keverd bele a vajas – cukros – joghurtos masszába.
- A sütőformát kend ki vajjal (vagy más zsiradékkal) és szórd meg rizsliszttel, majd öntsd bele a tésztamasszát.
- 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg a sárgabarackos kevert süteményt. Mielőtt kiveszed végezz tűpróbát.
- Tálalás előtt megszórhatod porcukorral, de nem feltétlenül szükséges.