Ínyenc oldalas vele sült paszternákkal

Ínyenc oldalas vele sült paszternákkal

Ugye Te is imádod az aranybarnára sült sertésoldalast? Ha kell egy jó ötlet, hogy miként készítsd most el: ínyenc oldalas vele sült paszternákkal. Már a sülés során össze fog futni a nyál a szádban!

Ínyenc oldalas hozzávalói:

Ínyenc oldalas elkészítése vele sült paszternákkal:

  • Az oldalast vágd darabokra, fektesd őket egy tepsibe, majd sózd és borsozd meg a húsdarabok minden oldalát.
  • A pasztinákokat mosd és hámozd meg, karikázd fel. Szórd meg sóval, borssal, majoránnával, illetve adj hozzá 1 evőkanál olívaolajat és forgasd össze. Aztán mehet a tepsibe az oldalashúsok mellé, köré.
  • Készítsd el a pácot az oldalashoz. Keverd össze egy kis tálban a felaprított lila hagymát, a zúzott fokhagymát, a mézet, az almaecetet, az olívaolajat 1-1 csipet sót és őrölt borsot.
  • A pácot kend rá az oldalasdarabokra.
  • Öntsd az alaplevet a tepsibe és takard le alufóliával.
  • 200 fokra előmelegített sütőben fóliával letakarva süsd 60-70 percig, majd vedd le a fóliát és süsd aranybarnára az oldalasdarabokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük