Meggymártás hozzávalói:
- 60 dkg meggy
- 4 dl víz
- 4 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- fahéj
- 4 dkg rizsliszt
- 2 dl natúr joghurt
Meggymártás elkészítése:
- Mosd meg és magozd ki a meggyet, majd tedd félre.
- A vizet cukorral és a sóval tedd fel főni. Add hozzá a kimagozott meggyet és tegyél bele egy darab fahéjat.
- Készíts a rizslisztből és a natúr joghurtból habarást. Dolgozd össze csomómentesre és a meggy főzőlevéből adj hozzá 1 merőkanálnyit, majd keverd jól össze. Adj hozzá még egy merőkanálnyit és keverd össze.
- Ha a meggy megpuhult a habarást öntsd hozzá és állandó kevergetés mellett alacsony lángon főzd össze a meggymártást.
Meggymártás felhasználása:
A meggymártást tálalhatod:
- Natúr főtt húsokhoz,
- sültekhez,
- joghurttortához, sajttortához, túrótortához,
- felfújtakhoz.