Meggymártás

Meggymártás hozzávalói:

  • 60 dkg meggy
  • 4 dl víz
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • fahéj
  • 4 dkg rizsliszt
  • 2 dl natúr joghurt

Meggymártás elkészítése:

  • Mosd meg és magozd ki a meggyet, majd tedd félre.
  • A vizet cukorral és a sóval tedd fel főni. Add hozzá a kimagozott meggyet és tegyél bele egy darab fahéjat.
  • Készíts a rizslisztből és a natúr joghurtból habarást. Dolgozd össze csomómentesre és a meggy főzőlevéből adj hozzá 1 merőkanálnyit, majd keverd jól össze. Adj hozzá még egy merőkanálnyit és keverd össze.
  • Ha a meggy megpuhult a habarást öntsd hozzá és állandó kevergetés mellett alacsony lángon főzd össze a meggymártást.

Meggymártás felhasználása:

A meggymártást tálalhatod:

  • Natúr főtt húsokhoz,
  • sültekhez,
  • joghurttortához, sajttortához, túrótortához,
  • felfújtakhoz.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük