Gratinmártás

Gratinmártás hozzávalói:

  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg rizsliszt
  • 4 dl tej
  • 2 dl tejszín vagy tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg reszelt sajt

Gratinmártás elkészítése:

  • 5 dkg vajból és a lisztből készíts besamelt.
  • A tejszínt keverd el jól, csomómentesre a tojássárgákkal.
  • A besamelhez keverd hozzá a tejszínes-tojássárgás elegyet. Majd add hozzá a reszelt sajtot és a maradék 5 dkg vajat.

Gratinmártás felhasználása:

A gratinmártást készítheted hígabbra vagy sűrűbbre. Ízlés szerint megbolondíthatod fűszerekkel, ami harmonizál a készülő étellel.

Mihez használhatod a gratinmártás?

Természetesen bármilyen étel elkészítéséhez, amiben fantáziát látsz. A gratinmártás egy egyszerű és könnyen elkészíthető mártás, amit gyakran használunk:

  • zöldségek és tészták csőben sütéséhez,
  • sűrű gratinmártás főként felfújtak, pudingok alapjául készül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük