oldalas recept, omlós oldalas, sült oldalas

Egy darab sertésoldalas, néhány alapvető konyhai fűszer, egy kis fehérbor és már készülhet is a borban párolt sült oldalas. Imádni fogja mindenki!

Borban párolt sült oldalas hozzávalói:

Levesek sűrítése – a rántás

Borban párolt sült oldalas elkészítése:

  • A sertésoldalast mosd meg, darabolt fel és fektesd a oldalasdarabokat egy tepsibe.
  • A fűszereket – só, kömény, koriander, majoránna, őrölt bors és pirospaprika – keverd jól össze és szórd meg a fűszerkeverékkel a húsdarabok mindkét oldalát. Lefedve hagyd állni egy órán át a fűszeres oldalast.
  • Ha letelt az 1 óra, önts 3 evőkanálnyi olívaolajat a húsdarabokra és önts a tepsibe 2 dl fehérbort.
  • Takard le alufóliával és 160 fokon süsd 1 órán át, majd vedd le a fóliát és tekerd fel a hűt 200 fokra. 15 percig süsd a csontos oldalát a húsoknak, majd fordíts meg az oldalasdarabokat és további 15 percig süsd a húsos oldalukat is.
  • A szép pirosra sült sertésoldalast tálalhatod osztrák krumplisalátával, burgonyapürével, petrezselymes burgonyával.

Jó étvágyat!

További gluténmentes sertéshúsból készült ételek receptjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük