Csak néhány egyszerű és finom hozzávaló, valamint némi előkészület szükséges ennek a és laktató nagyszerű ételnek az elkészítéséhez: sörben párolt oldalas vele sült burgonyával. Imádni fogjátok!
Sörben párolt oldalas vele sült burgonyával hozzávalói:
- 1 kg sertésoldalas
- 1 kg sütni való burgonya
- 2 db vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 0,5 l gluténmentes sör
- 10 dkg sertészsír
- só és bors ízlés szerint
Sörben párolt oldalas vele sült krumplival elkészítése:
- Darabold fel a sertésoldalast egy csontos darabokra. Dörzsöld be jól sóval és borssal. Majd tedd az oldalasdarabokat egy akkora tepsibe, amelyben még lesz helye az 1 kg krumplinak is.
- A vöröshagymát hámozd meg, vágd cikkekre és dugdosd be az oldalasdarabok közé.
- A fokhagymát is pucold meg, vágd félbe a gerezdeket és azokat is szórd a húsdarabok közé.
- A tepsi tartalmát öntsd le a sörrel és a megolvasztott zsírral.
- Fedd le az egészet és egy éjszakán át hagyd a hűtőben pácolódni.
- Másnap kezd meg a sütést fólia alatt 180 fokos sűtőben.
- A krumplit héjjával együtt főzd félig készre. Ha kihűlt hámozd meg, vágd cikkekre.
- Ha az oldalas már 1,5 órája sül a 180 fokon vedd ki, add hozzá a burgonyacikkeket is és süsd tovább fólia nélkül 200-220 fokon, amíg megpihul az oldalas és a krumpli is.
Jó étvágyat!