oldalas recept, sült oldalas

Csak néhány egyszerű és finom hozzávaló, valamint némi előkészület szükséges ennek a és laktató nagyszerű ételnek az elkészítéséhez: sörben párolt oldalas vele sült burgonyával. Imádni fogjátok!

Sörben párolt oldalas vele sült burgonyával hozzávalói:

Sörben párolt oldalas vele sült krumplival elkészítése:

  • Darabold fel a sertésoldalast egy csontos darabokra. Dörzsöld be jól sóval és borssal. Majd tedd az oldalasdarabokat egy akkora tepsibe, amelyben még lesz helye az 1 kg krumplinak is.
  • A vöröshagymát hámozd meg, vágd cikkekre és dugdosd be az oldalasdarabok közé.
  • A fokhagymát is pucold meg, vágd félbe a gerezdeket és azokat is szórd a húsdarabok közé.
  • A tepsi tartalmát öntsd le a sörrel és a megolvasztott zsírral.
  • Fedd le az egészet és egy éjszakán át hagyd a hűtőben pácolódni.
  • Másnap kezd meg a sütést fólia alatt 180 fokos sűtőben.
  • A krumplit héjjával együtt főzd félig készre. Ha kihűlt hámozd meg, vágd cikkekre.
  • Ha az oldalas már 1,5 órája sül a 180 fokon vedd ki, add hozzá a burgonyacikkeket is és süsd tovább fólia nélkül 200-220 fokon, amíg megpihul az oldalas és a krumpli is.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük