tejszínes hagymaleves sült hagymakarikákkal

Tejszínes hagymaleves sült hagymakarikákkal

Egyszerűen és könnyen elkészíthető, vizsonylag olcsó és nagyon finom, laktató és ráadásul gluténmentes: tejszínes hagymaleves sült hagymakarikákkal. Készítsd el még ma és seperd be az elismeréseket!

Tejszínes hagymaleves hozzávalói:

Tejszínes hagymaleves elkészítése sült hagymakarikákkal

  • A vöröshagymákat pucold meg és eg ydarab kivételével aprítsd fel őket.
  • Néhány evőkanál zsiradékon kezd el kissé megpirítani a felaprított vöröshagymát, amikor helyenként már barnulni öntsd fel a zöldségalaplével. Keverd jól össze és főzd így kb. 5 percig.
  • Ezután öntsd rá a száraz fehérbort és a 2 dl főzőtejszínt. Sózd és borsozd.
  • Fedő alatt főzd teljesen puhára a hagymát, majd botmixer segítéségel vagy turmixgéppel egyneműsítsd a hagymalevest. Kóstold meg a levest és ha szükséges ízlés szerint sózd és borsozd.
  • A félretett hagymát karikázd fel, forgasd meg rizslisztben és forró, bő olajban süsd meg őket.

További gluténmentes levesek receptjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük