Pihe-puha túrógombóc útifűmaghéjjal és erdei gyümölcsmártással

Pihe-puha túrógombóc útifűmaghéjjal erdei gyümölcsmártással

Ugye Te is a puha túrógombócot sereted? Íme a tökéletes túrógombóc receptje: pihe-puha túrógombóc útifűmaghéjjal, erdei gyümölcsmártással.

Gluténmentes túrógombóc hozzávalói:

Erdei gyümölcsmártás hozzávalói:

Pihe-puha túrógombóc elkészítése útifűmaghéjjal, erdei gyümölcsmártással:

  • A túrógombóc alapanyagait keverd jól össze, majd tedd félre 1-2 órára. Ez idő alatt az útifűmaghéj és a rizsdara megszívja magát és könnyen kezelhető, jól formázható túrós masszád lesz.
  • Míg a túrós massza pihen készítsd el az erdei gyümölcsmártást.
  • Ha a túrós massza jól összeállt, formázz vízes kézzel nagyából azonos méretű gombócokat. A méret ízlés kérdése. Lehetnek ping-pong labda nagyságúak vagy valamivel nagyobbak.
  • Forró lobogó vízbe tedd bele a túrógombócokat. Néhány perc alatt feljönnek a víz felszínére, innentől kezdve még kb. 2 percig főzd őket, majd vedd ki őket a főzővízből. Próbaképpen azért vágj ketté egy gombócot, hogy jól átfőtt-e, ha szükséges főzd tovább a túrógombócokat.

Erdei gyümölcsmártás elkészítése:

  • Az erdei gyümölcsösmártás tulajdonképpen egy lekvár, amit rövid időn belül elfogyasztasz.
  • A gyümölcsöket szemezd le, mosd át alaposan, majd tedd fel egy lábasban a cukorral és a vaníilás cukorral főni.
  • A cukor mennyisége a gyümölcsök fajtájától és az ízléstől is függ. Ha sok a savanykás gyümölcs a szószban, akkor használj kicsit több cukrot.
  • Gyakran belekevergetve főzz a cukros gyümölcsökből sűrű mártást. Ha megfelelőnek találod az állagát vedd le a tűzről és tálalásig fedő alatt tárold.

Ha tetszett a fenti recept – Pihe-puha túrógombóc útifűmaghéjjal, erdei gyümölcsmártással – nézz körül további gluténmentes receptjeink között is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük