Brokkolikrémleves zöldségalaplével sajtropogóssal

Brokkolikrémleves zöldségalaplével sajtropogóssal

A brokkolikrémleves sokféleképpen elkészíthető és a végeredmény mindig remek. Finom és tápláló. Most próbáld ki ezt a receptet: brokkolikrémleves zöldségalaplével sajtropogóssal.

Brokkolikrémleves és a sajtropogós hozzávalói:

Brokkolikrémleves elkészítése zöldségalaplével:

  • A brokkolikrémleves zöldségalaplével egyszerűen és könnyen elkészíthető, a sajtchipsszel pedig remekül passzol.
    Ha friss brokkolival dolgozol, szedd rózsáira és mosd meg alaposan a zöldségdarabokat.
  • A vöröshaggymát pucold meg, aprítsd fel és a néhány evőkanál zsiradékon kezd el megpirítani.
  • Ha a vöröshagyma kezd helyenként pirulni, öntsd rá a zöldségalaplevet, kissé kevergesd át, majd add hozzá a brokkolirózsákat és a csipet őrölt borsot.
  • Fedő alatt kezd el főzni a brokkolikat, ha forrni kezd vedd vissza a hőt takarékra. Főzd addig, amíg a brokkolirózsák puhává nem főnek.
  • Ha átfőttek a brokkolirózsák turmixold össze a lábos egész tartalmát. Legyen szép egynemű a brokkolikrémleves.
  • Kóstold meg és ha szükséges sózd és borsozd.

Sajtropógós elkészítése:

  • A sajtchips elkészítéséhez forrósíts meg egy serpenyőt.
  • A sajtot reszeld le.
  • Ha a serpenyő átforrósodott kis halmokban szórd bele a reszelt sajtot. Ha a sajt elolvadt és kezd kissé összeállni, lapát segítségével fordítsd meg a sajtropogóst és a másik oldalát is pirítsd meg kissé, majd fel is ki a seprenyőből a sajtdarabokat.

Ha tetszett ez a recept – brokkolikrémleves zöldségalaplével sajtropogóssal- nézd meg további gluténmentes brokkolis receptjeinket:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.