A brokkolikrémleves sokféleképpen elkészíthető és a végeredmény mindig remek. Finom és tápláló. Most próbáld ki ezt a receptet: brokkolikrémleves zöldségalaplével sajtropogóssal.
Brokkolikrémleves és a sajtropogós hozzávalói:
- 500 g brokkoli (friss vagy fagyasztott)
- 5 dl zöldségalaplé
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- néhány evőkanál olívaolaj (vagy más zsiradék)
- só ízlés szerint
- 1 csipet őrölt bors
- 5-10 dkg bármilyen kemény sajt
Brokkolikrémleves elkészítése zöldségalaplével:
- A brokkolikrémleves zöldségalaplével egyszerűen és könnyen elkészíthető, a sajtchipsszel pedig remekül passzol.
Ha friss brokkolival dolgozol, szedd rózsáira és mosd meg alaposan a zöldségdarabokat. - A vöröshaggymát pucold meg, aprítsd fel és a néhány evőkanál zsiradékon kezd el megpirítani.
- Ha a vöröshagyma kezd helyenként pirulni, öntsd rá a zöldségalaplevet, kissé kevergesd át, majd add hozzá a brokkolirózsákat és a csipet őrölt borsot.
- Fedő alatt kezd el főzni a brokkolikat, ha forrni kezd vedd vissza a hőt takarékra. Főzd addig, amíg a brokkolirózsák puhává nem főnek.
- Ha átfőttek a brokkolirózsák turmixold össze a lábos egész tartalmát. Legyen szép egynemű a brokkolikrémleves.
- Kóstold meg és ha szükséges sózd és borsozd.
Sajtropógós elkészítése:
- A sajtchips elkészítéséhez forrósíts meg egy serpenyőt.
- A sajtot reszeld le.
- Ha a serpenyő átforrósodott kis halmokban szórd bele a reszelt sajtot. Ha a sajt elolvadt és kezd kissé összeállni, lapát segítségével fordítsd meg a sajtropogóst és a másik oldalát is pirítsd meg kissé, majd fel is ki a seprenyőből a sajtdarabokat.