erdei gyümölcsös ricottahab

Egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető desszertre vágysz? Íme egy erdei gyümölcsös ricottahab, amihez a sütőt sem kell bekapcsolni. Sőt, elkészítheted akár eritrittel vagy nyírfacukorral is!

Erdei gyümölcsös ricottahab hozzávalói:

Gyümölcsös ricottahab elkészítése:

  • Először készítsd el az erdei gyümölcsös szósz, ami tulajdonképpen egy lekvár.
  • A gyümölcsöket szemezd le, mosd át alaposan, majd tedd fel egy lábasban a cukorral együtt főni.
  • A cukor (vagy édesítő) mennyisége a gyümölcsök fajtájától is nagyban függ. Ha sok a savanykás gyümölcs a szószban (szeder, ribizli), akkor nyilván több édesítőszer kell a szósz elkészítéséhez. De nyilván ez ízlés kérdése is.
  • Főzd sűrű szósszá a cukros gyümölcsöket, majd vedd le a tűzről és tedd félre kihűlni.
  • A ricottahab elkkészítéséhez verd habbá a tejszínt.
  • A ricottát keverd alaposan össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd óvatosan forgasd bele a felvert tejszínhabot.
  • A ricottahabot az összeállításig tedd be a hűtőbe.
  • Ha a gyümölcsmártás kihűlt állítsd össze a pohárdesszertet. Rétegezd a ricottahabot és az erdei gyümölcsmártást poharakba. Ha a ricottahabot nyomózsákba töltöd, könnyebben boldogulsz a poharak megtöltésével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük