GYÖMBÉRES-KÓKUSZOS VÖRÖSLENCSE KRÉMLEVES

Kipróbálnál valami újhullámos levest? Íme egy finom és ízelben gazdag krémleves recept. Gyömbéres-kókuszos vöröslencse krémleves.

Gyömbéres-kókuszos vöröslencse krémleves elkészítése:

  • A lencsét mosd át, majd csepegtessük le. A vöröshagymát aprítsd fel és a fokhagymát zúzd össze.
  • Az olívaolajat kezd el melegíteni, majd adj hozzá az apróra vágott vöröshagymát és párold üvegesre.
  • Amikor már kellően üveges, először adj hozzá a zúzott fokhagymát, majd a lecsepegtetett lencsét és a reszelt gyömbért is.
  • Ezután szórd rá a kurkumát és keverjük össze. Öntsd fel a zöldség alaplével és főzzük félpuhára a lencsét.
  • Amikor a lencse félpuhára főtt, öntsd hozzá a kókusztejet, ízlés szerint sózd, majd további néhány perc alatt főzd készre a levest. Ezután boxmixerrel vagy tálas mixerben turmixold össze a leves krémlevessé.
  • Tálalás előtt forrósíts fel egy serpenyőt majd reszelj bele parmezánt. Ha a sajt elolvadtegy lapát segítségével fordítsd meg a sajtchipset és a mássik felét is pirítsd meg. A serpenyőból való kivétel után még formázható, így ha kissé összecsiped a közepét mutatósabban tudod tálalni a levest a parmezánchipssel.
  • Vagy kevés zsiradékon süss át néhány szelet bacont és azzal tálald a gyömbéres-kókuszos vöröslencse krémleves finomságot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük