Kipróbálnál valami újhullámos levest? Íme egy finom és ízelben gazdag krémleves recept. Gyömbéres-kókuszos vöröslencse krémleves.
- 15 dkg vöröslencse
- 1 evőkanál reszelt gyömbér
- 1 db közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál kurkuma
- só ízlés szerint
- fél liter zöldségleves alaplé
- 4 dl kókusztej (1 doboz)
- 2 evőkanál olívaolaj
- tálaláshoz 5 dkg parmezán vagy néhány szelet bacon szalonna
Gyömbéres-kókuszos vöröslencse krémleves elkészítése:
- A lencsét mosd át, majd csepegtessük le. A vöröshagymát aprítsd fel és a fokhagymát zúzd össze.
- Az olívaolajat kezd el melegíteni, majd adj hozzá az apróra vágott vöröshagymát és párold üvegesre.
- Amikor már kellően üveges, először adj hozzá a zúzott fokhagymát, majd a lecsepegtetett lencsét és a reszelt gyömbért is.
- Ezután szórd rá a kurkumát és keverjük össze. Öntsd fel a zöldség alaplével és főzzük félpuhára a lencsét.
- Amikor a lencse félpuhára főtt, öntsd hozzá a kókusztejet, ízlés szerint sózd, majd további néhány perc alatt főzd készre a levest. Ezután boxmixerrel vagy tálas mixerben turmixold össze a leves krémlevessé.
- Tálalás előtt forrósíts fel egy serpenyőt majd reszelj bele parmezánt. Ha a sajt elolvadtegy lapát segítségével fordítsd meg a sajtchipset és a mássik felét is pirítsd meg. A serpenyőból való kivétel után még formázható, így ha kissé összecsiped a közepét mutatósabban tudod tálalni a levest a parmezánchipssel.
- Vagy kevés zsiradékon süss át néhány szelet bacont és azzal tálald a gyömbéres-kókuszos vöröslencse krémleves finomságot.