Ha unod már a szokásos köreteket, most készíts valami újat. Ugyan nem kalóriaszegény, de laktató és finom: gluténmentes burgonyafánk.
Burgonyafánk hozzávalói:
- 1,2 kg főzni való burgonya
- 4 db közepes tojás
- 50 g vaj
- 4 evőkanál rizsliszt
- csipet őrölt bors
- késhegynyi őrölt szerecsendió
- só ízlés szerint
- 1 csapott kávéskanál gluténmentes sütőpor
- 1 marék szeletelt mandula
- étolaj a sütéshez
Gluténmentes burgonyafánk elkészítése:
- A burgonyát pucold meg és bő sós vízben főzd meg. Ha megpuhult öntsd le róla a vizet, törd össze alaposan és tedd félre kihűlni.
- A puha vajat keverd össze a 4 db egész tojással, majd dolgozd bele a kihűt, pürésített krumplihoz.
- Sózd, borsozd, add hozzá a szerecsendiót, a gluténmentes sütőport és végül a 4 evőkanál rizslisztet.
- Dolgozd jól össze a tésztát.
- Egy kellően nagy edényben öntsd bele az olajat és forrósítsd fel.
- Egy szedőkanállal vegyél ki egy adagot a krumplis masszából, szórd meg mandulaszeletekkel és egy kanál segítségével told le a szedőkanálról az olajba. Süsd a burgonyafánkok mindkét oldalát aranybarnára.
- A burgonyafánk kimondottan jó köret szaftos húsok, mártásos ételek mellé.