csőben sült brokkoli gluténmentesen

Csőben sült brokkoli gluténmentesen

Te is imádod a brokkolit? Nagyon helyes, hiszen a brokkolifogyasztás csökkenti a vér koleszterinszintjét, gátolja a vírusok, baktériumok, gombák szaporodását és rosttartalma gyorsítja az anyagcserét. Dobd fel kevéske kolbásszal és készíts egy finom és laktató ételt: csőben sült brokkoli gluténmentesen.

Csőben sült brokkoli gluténmentesen hozzávalói:

Csőben sült brokkoli elkészítése:

  • A brokkolit mosd meg és szedd rózsáira, bő sós vízben főzd roppanósra, majd öntsd le róla a vizet és csepegtesd le.
  • A vajat olvaszd meg egy serpenyőben, szórd rá a rizslisztet és kevergetve világosbarnára pirítsd meg, majd öntsd rá a kissé megmelegített tejet. Kevergetve főzd krémes besamelmártássá, közben ízesítsd sóval, őrölt borssal és szerecsendióval. A legvégén keverd bele a 2 evőkanál mustárt is.
  • Húzd le a kolbász héját és karikázd fel.
  • Egy sütőedénybe tedd bele a brokkolirózsákat és a kolbászkarikákat.
  • Kanalazd rá a gluténmentes besamelt és a tetejét szórd meg a reszelt sajttal.
  • 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt átsül a csőben sült brokkoli.
  • Köretnek tálalhatsz mellé bármilyen rizsköretet (jázmin rizs, basmati rizs, barna rizs stb.) vagy főtt quinoa köretet, gluténmentes kifőtt tésztát stb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük