Ugye Te is imádod az aranybarnára sült sertésoldalast? Ha kell egy jó ötlet, hogy miként készítsd most el: ínyenc oldalas vele sült paszternákkal. Már a sülés során össze fog futni a nyál a szádban!
Ínyenc oldalas hozzávalói:
- kb. 1 kg sertésoldalas
- 1 db nagy lila hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál méz
- 2 evőkanál almaecet
- 5 evőkanál olívaolaj
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 4 db paszternák
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál szárított, morzsolt majoránna
- 4 dl húsleves vagy zöldségleves alaplé
Ínyenc oldalas elkészítése vele sült paszternákkal:
- Az oldalast vágd darabokra, fektesd őket egy tepsibe, majd sózd és borsozd meg a húsdarabok minden oldalát.
- A pasztinákokat mosd és hámozd meg, karikázd fel. Szórd meg sóval, borssal, majoránnával, illetve adj hozzá 1 evőkanál olívaolajat és forgasd össze. Aztán mehet a tepsibe az oldalashúsok mellé, köré.
- Készítsd el a pácot az oldalashoz. Keverd össze egy kis tálban a felaprított lila hagymát, a zúzott fokhagymát, a mézet, az almaecetet, az olívaolajat 1-1 csipet sót és őrölt borsot.
- A pácot kend rá az oldalasdarabokra.
- Öntsd az alaplevet a tepsibe és takard le alufóliával.
- 200 fokra előmelegített sütőben fóliával letakarva süsd 60-70 percig, majd vedd le a fóliát és süsd aranybarnára az oldalasdarabokat.