Próbáld ki ezt a karfiolleves receptet és nem fogod megbánni: currys-kókusztejes karfiolkrémleves. Főzd most valami újat!
Karfiolkrémleves hozzávalói:
- 1 fej karfiol
- olívaolaj
- só ízlés szerint
- őrölt bors
- 1 kávéskanál őrölt curry fűszer
- 2+2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 3 db sárgarépa
- 5 dl zöldségleves alaplé
- 1 konzerv (400 ml) kókusztej
- szeletelt mandula a tálaláshoz
Currys-kókusztejes karfiolkrémleves elkészítése:
- A karfiolt most meg és szedd rózsáira. Tedd a karfiolrózsákat egy tálba, szórd meg őket sóval, őrölt borssal, curryporral, majd locsold meg néhány evőkanálnyi olívaolajjal és szórd meg 2 gerezdnyi zúzott fokhagymával. Az egészet jól keverd össze, majd tedd egy sütőlemezre és 170 fokon kb. 20 percig süsd.
- Közben a felaprított vöröshagymát és a maradék két gerezd fokhagymát olívaolajon kezd el pirítani, majd add hozzá a felkarikázott sárgarépákat és a zöldségalaplevet. Főzd puhára a répát.
- Ha a karfiolrózsák elkészültek add hozzá a répás alapléhez és forrásig főzd. Ekkor turmixold össze krémes levessé az egészet.
- Ezután tedd vissza a tűzre, add hozzá a kókusztejet és főzd össze néhány perc alatt az egészet. Ha szükséges sózd, borsozd.
- Tálalás előtt egy kisebb serpenyőben néhány perc alatt piríts meg egy maréknyi szeletelt mandulát, amit tálaláskor szórj a levesbe.