Currys-kókusztejes karfiolkrémleves

Próbáld ki ezt a karfiolleves receptet és nem fogod megbánni: currys-kókusztejes karfiolkrémleves. Főzd most valami újat!

Karfiolkrémleves hozzávalói:

Currys-kókusztejes karfiolkrémleves elkészítése:

  • A karfiolt most meg és szedd rózsáira. Tedd a karfiolrózsákat egy tálba, szórd meg őket sóval, őrölt borssal, curryporral, majd locsold meg néhány evőkanálnyi olívaolajjal és szórd meg 2 gerezdnyi zúzott fokhagymával. Az egészet jól keverd össze, majd tedd egy sütőlemezre és 170 fokon kb. 20 percig süsd.
  • Közben a felaprított vöröshagymát és a maradék két gerezd fokhagymát olívaolajon kezd el pirítani, majd add hozzá a felkarikázott sárgarépákat és a zöldségalaplevet. Főzd puhára a répát.
  • Ha a karfiolrózsák elkészültek add hozzá a répás alapléhez és forrásig főzd. Ekkor turmixold össze krémes levessé az egészet.
  • Ezután tedd vissza a tűzre, add hozzá a kókusztejet és főzd össze néhány perc alatt az egészet. Ha szükséges sózd, borsozd.
  • Tálalás előtt egy kisebb serpenyőben néhány perc alatt piríts meg egy maréknyi szeletelt mandulát, amit tálaláskor szórj a levesbe.

További karfiolos gluténmentes ételek receptjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük