tejszínes-gombás sertésragu

Tejszínes-gombás sertésragu gombaporból

Akár sertés apróhúsból is elkészítheted, gyorsan és egyszerűen megvan, finom és tápláló, sokféle körettel (rizs, főtt quinoa, polenta, rizi-bizi stb.) tálalható: tejszínes-gombás sertésragu gombaporból.

Tejszínes-gombás sertésragu hozzávalói:

  • kb. 50 dkg sertéshús (comb, lapocka, apróhús)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál zsír
  • ízlés szerint
  • őrölt bors
  • 3 dl tejszín
  • 2 dl húsleves alaplé (zöldségalaplé is jó)
  • 2 evőkanál gombapor, gombaőrlemény

Sertésragu elkészítése:

  • A sertséhúst vágd fel kisebb darabokra – kockákra, csíkokra, ahogy jól esik – és szórd meg az őrölt borssal, a sóval és kend el rajta a zúzott fokhagymát. Forgasd jól át az egészet, hogy a fűszerek jól átjárhassák a húsdarabokat. Ha van időd, tedd félre 1-2 órár, hogy az ízek jobban össze tudjanak érni, de ha nincs rá idő, nem baj.
  • A felaprított vöröshagymát a zsíron kezd el megdinsztelni, ha már üveges add hozzá a húsdarabokat. Közepes lángon a húsok kifehéredéséig néha átforgatva süsd a húsokat.
  • Ha kifehéredtek a húsdarabok öntsd rá a tejszínt és az alaplevet, majd add hozzá a gombaőrleményt is. Jól keverd össze és fedő alatt főzd puhára a húsokat.
  • Ha elkészült a tejszínes-gombás sertésragu kóstold meg és ha szükséges sózd és borsozd.

További gluténmentes sertéshúsból készült ételek receptjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük