Natúr sült karaj erdei gyümölcsmártással burgonyapürével

A tökéletes főételt keresed? Hús, körte és mártás? Íme egy szuper megoldás: natúr sült karaj erdei gyümölcsmártással burgonyapürével. Készítsd el és gyűjtsd be Te is az elismeréseket!

Natúr sült karaj hozzávalói:

Natúr sült karaj elkészítése:

  • A fűszereket – só, bors, kömény, majoránna, pirospaprika – keverd össze.
  • A karajt szeleteld fel, klopfold ki és szórd meg a szeletek mindkét oldalát a fűszerkeverékkel.
  • Egy tepsi alját kend ki a zsírral, majd fektesd bele a karajszeleteket.
  • A vöröshagymát pucold meg, vágd ketté és szeleteld fel, majd szórd a húsokra egyenletesen. A tepsit takard le alufóliával.
  • 190 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 45 percig a húsokat, majd vedd le az alufóliát és további 5 perc alatt kissé pirítsd meg a karajszeletek felületét.

Burgonyapüré hozzávalói:

Burgonyapüré elkészítése:

  • A burgonyát pucold meg, kockázd fel és főzd meg sós vízben.
  • Ha a krumpli megfelelően puha vedd le a tűzről, öntsd le róla a főzővizet és krumplinyomóval alaposan törd össze. Ha szeretnél nagyon homogén krumplipürét, akkor apró lyukú szűrőn is törd át.
  • A tejet forrósítsd meg és a vajjal együtt keverd hozzá az áttört krumplihoz. Sózd meg ízlés szerint és add hozzá 1-2 csipet szerecsendiót.

Erdei gyümölcsmártás hozzávalói:

Erdei gyümölcsmártás elkészítése:

  • A nádcukrot olvaszd meg egy edényben, ha teljesen egyneművé olvadt add hozzá az étolajat és keverd össze.
  • Majd add hozzá a felaprított lilahagymát. Egy percig kevergesd, majd add hozzá a gyümölcsöket és a csipet sót.
  • Fedő nélkül alacsony-közepes lángon, időnként belekevergetve kb. fél óra alatt főzd sűrűre a gyümölcsmártást. Ennyi idő alatt a felesleges víz is elfő belőle.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük