Tejfölös borsóleves húsgombóccal

Egyszerűen elkészíthető, csak néhány megszokott alapanyag kell hozzá, finom, laktató és gluténmentes is. Tejfölös borsóleves húsgombóccal.

Tejfölös borsóleves hozzávalói:

Gluténmentes húsgombóc hozzávalói:

  • kb. 50 dkg darált sertéshús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 2 db kisebb tojás
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • őrölt bors
  • só ízlés szerint
  • 1 kávéskanál szárított morzsolt majoránna

Húsgombóc elkészítése:

  • A darált húst dolgozd össze a felaprított vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a tojással, a rizsliszttel.
  • Add hozzá a fűszereket: a sót, a borsot és a majoránnát. Jól dolgozd össze az egészet, majd tedd félre 15 percre.
  • Vízes kézzel gyúrj ping-pong labdánál kisebb gombócokat és ismét tedd félre őket.

Tejfölös borsóleves elkészítése:

  • A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel és néhány evőkanál zsiradékon kezd el dinsztelni. Önts rá 1 dl vízet és takarékon főzd puhára a hagymát.
  • Ha a vöröshagyma szinte szétfőtt, adj hozzá további 1 dl vízet jól keverd össze és szórd rá a pirospaprikát. Így biztosan nem fog megégni és megkeseredni. Jól keverd össze.
  • Jöhet a zöldborsó és a felkarikázott sárgarépa. Öntsd fel kb. 1 liter vízzel. Sózd, borsozd ízlés szerint és tedd bele a lestyánt.
  • Ha a borsók és a sárgarépa karikák már majdnem puhák és fel-felúsznak a leves felszínére, tedd a húsgombócokat is levesbe és főzd addig, míg a zöldségek és a húsgombócok is teljesen átfőnek.
  • Közben keverd össze a rizsliszttel a tejföllel csomómentesen, mejd adj hozzá 1 merőkanálnyit a leves főzőlevéből és ezzel a habarással kissé sűrítsd be a levest.
  • Ha a tejfölös borsóleves a húsgombóccal elkészült, kóstold meg és ha szükséges szózd és borsózd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük