gluténmentes receptek: egyben sült karaj sütőzacskóban sütve

Hús és zöldség egészséges és finom párosítás, de lehet akár gyorsan és egyszerűen elkészíthető is: egyben sült karaj sütőzacskóban sütve. Próbáld ki!

Egyben sült karaj sütőzacskóban sütve hozzávalói:

Egyben sült karaj sütőzacskóban:

  • A karajdarabot sóval és őrölt borssal szórd meg alaposan, majd tedd félre 30 percre.
  • Közben pucold meg a zöldségeket és aprítsd fel őket. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret karikázd fel, a vöröshagymát vágd fel nagyobb darabokra és a karalábét kockázd fel. Természetesen más zöldségeket is használhatsz az egyben sült karaj elkészítéséhez. A zöldségeket tedd bele a sütőzacskóba, szórd meg sóval és a zöld fűszerekkel – petrezselyemzöld és majoránna. Rázd össze jól, hogy a só és a fűszerek átjárják a zöldségdarabokat.
  • Egy serpenyőben forrósítsd zsírt és a karaj minden oldalát kb. 2- 2 perc alatt pirítsd meg. Ha ezzel kész vagy, tedd a húst a sütőzacskóba a zöldségek közé, zárd le a zacskó száját.
  • 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig süsd a zöldséges húst, majd vedd vissza a sütési hőfokot 180 fokra és további 20 percig süsd az ételt.
  • Ha elkészült az egyben sült karaj, vedd ki egy tálra a húsdarabot, terítsd körré a megsült zöldségeket. Ha szükséges további körettel tálald.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük