Hús és zöldség egészséges és finom párosítás, de lehet akár gyorsan és egyszerűen elkészíthető is: egyben sült karaj sütőzacskóban sütve. Próbáld ki!
Egyben sült karaj sütőzacskóban sütve hozzávalói:
- 1 kg sertéskaraj
- só ízlés szerit
- 1 kávéskanál őrölt bors
- kb. 2 evőkanál sertészsír
- 3 db nagyobb sárgarépa
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 1 db karalábé
- 1 db petrezselyemgyökér
- petrezselyemzöld
- majoránna
Egyben sült karaj sütőzacskóban:
- A karajdarabot sóval és őrölt borssal szórd meg alaposan, majd tedd félre 30 percre.
- Közben pucold meg a zöldségeket és aprítsd fel őket. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret karikázd fel, a vöröshagymát vágd fel nagyobb darabokra és a karalábét kockázd fel. Természetesen más zöldségeket is használhatsz az egyben sült karaj elkészítéséhez. A zöldségeket tedd bele a sütőzacskóba, szórd meg sóval és a zöld fűszerekkel – petrezselyemzöld és majoránna. Rázd össze jól, hogy a só és a fűszerek átjárják a zöldségdarabokat.
- Egy serpenyőben forrósítsd zsírt és a karaj minden oldalát kb. 2- 2 perc alatt pirítsd meg. Ha ezzel kész vagy, tedd a húst a sütőzacskóba a zöldségek közé, zárd le a zacskó száját.
- 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig süsd a zöldséges húst, majd vedd vissza a sütési hőfokot 180 fokra és további 20 percig süsd az ételt.
- Ha elkészült az egyben sült karaj, vedd ki egy tálra a húsdarabot, terítsd körré a megsült zöldségeket. Ha szükséges további körettel tálald.