egyben sült karaj baconbe tekerve

Egyben sült karaj baconbe tekerve

Egy darab sertéskaraj, néhány alapvető fűszer és különösebb előkészületek nélkül egyszerűen és gyorsan elkészíthető: egyben sült karaj baconbe tekerve.

Egyben sült baconos karaj hozzávalói:

Baconbe tekert egyben sült karaj elkészítése:

  • Készítsd el a karaj sütéséhez a pácot. Keverd össze a sót, az őrölt borsot és fűszerköményt 4 evőkanál zsiradékkal. Ha már sertéshúst készítesz célszerű sertészsírt használnod. Majd keverd a pácba a zúzott fokhagymát.
  • A karaj minden oldalát kend be alaposan a páccal, majd tedd félre kb. 1 órára pihenni.
  • Mielőtt beburkolnád a karajt a baconnel a lefolyt páclevet kend vissza a húsra, majd félfedésbe fektesd a baconszeleteket a karajdarabra. Ha lehet mindenhol fedje bacon a karajt.
  • A vöröshagymákat pucold meg és nyolcadod el őket.
  • Egy hőálló tál aljára kenj 2 evőkanál zsiradékot erre rakd a vöröshagyma cikkeket, majd erre fektesd a baconbe tekert karajt.
  • Alufóliával takard le a hőálló tálat és 200 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel süsd 50 percig az ételt, majd vedd le az alufóliát és pirítsd aranybarnára a bacon tetejét.
  • Az egyben sült karaj baconbe tekerve kiváló bármilyen burgonyakörettel, különböző rizsköretekkel.

További gluténmentes receptek sertéskaraj felhasználásával:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük