tejszínes gombaleves gluténmentes húsgombóccal

Egy kiadós levesreceptet keresel, ami egyszerűen és gyorsan elkészíthető? Próbáld ki ezt: sok, zöldség, némi gomba és hogy még laktatóbb legyen húsgombóc. Tejszínes gombaleves gluténmentes húsgombóccal.

Tejszínes gombaleves húsgombóccal hozzávalói:

Gombaleves hozzávalói:

Gluténmentes húsgombóc hozzávalói:

  • kb. 50 dkg darált sertéshús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 2 db kisebb tojás
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • őrölt bors
  • só ízlés szerint
  • 1 kávéskanál szárított morzsolt majoránna

Tejszínes gombaleves elkészítése gluténmentes húsgombóccal

  • Olvassz zsírt a fazékban, majd tedd bele a felcsíkozott füstölt szalonnát. Olvaszd ki a zsírját, majd szedd ki a szalonnadarabokat.
  • A zsírra dobd rá a felaprított vöröshagymát és párold meg. Vedd vissza a hőt és add hozzá a pirospaprikát, a borsot, a köményt és a sót.
  • Jól keverd össze, majd önts rá 1,2 liter vízet és forrald össze a leves főzőlevét.
  • Készítsd el a gluténmentes húsgombócokat. A darált húst dolgozd össze a felaprított vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a tojással, a rizsliszttel. Add hozzá a fűszereket: a sót, a borsot és a majoránnát. Vízes kézzel gyúrj ping-pong labdánál kisebb gombócokat.
  • A húsgombócokat, a felkarikázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, a felkockázott burgonyát és a gombát (ha szükséges aprítsd fel) tedd a levesbe és kis lángon főzd fedő alatt.
  • Közben a tejszínt leverd el a mustárral. Ha a húsgombócok és a zöldségek átfőttek, feljönnek a leves felszínére. Ekkor öntsd a mustáros tejszínt is a levesbe, néhány perc alatt főzd át az egészet, majd leveheted a levest a tűzről.
  • Ha a tejszínes gombaleves kissé meghűlt kóstold meg és ha szükséges sózz utánna.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük