Gluténmentes magyaros gombaleves vajgaluskával

Magyaros gombaleves gluténmentes vajgaluskával

Ezt a gombalevest készítheted bármilyen rendelkezésedre álló gombából. Próbáld ki még ma: magyaros gombaleves gluténmentes vajgaluskával.

Magyaros gombaleves gluténmentes vajgaluskával hozzávalói:

Magyaros gombaleves gluténmentes vajgaluskával elkészítése:

  • Olvaszd meg a vajt és kezd el fonnyasztani rajta a megpucolt, apróra vágott vöröshagymát.
  • Vedd alacsonyabbra a hőt és szórd bele a pirospaprikát, kevergesd el benne, majd add hozzá a felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a felcsíkozott gombát.
  • Sózd, borsozd, add hozzá a majoránnát és öntsd rá a vizet. Fedő alatt főzd puhára a zöldségeket.
  • A tejfölbe keverd bele az 1 evőkanál rizslisztet, majd adj hozzá néhány evőkanálnyit a leves levéből és öntsd bele a habarást a levesbe. Keverd el benne és hagyd hogy kissé besűrűsödjön tőle a leves.
  • A tojást törd fel és keverd el benne a kb. 4 evőkanálnyi rizslisztet és annyi vajat, hogy laza galuskatésztát kapj.
  • Ha a behabart leves forrni kezd szaggasd bele a vajgaluskát és főzd addig, amíg a galuskák meg nem puhulnak. Végül szórd bele a felaprított petrezselyemzöldet is.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük