gluténmentes tejfölös gombaleves

Készítheted termesztett vagy vadon termő (erdei vagy mezei) gombával, a végeredmény így is, úgy is isteni lesz. Tejfölös gombaleves gluténmentesen.

Tejfölös gombaleves gluténmentesen hozzávalói:

Tejfölös gombaleves gluténmentesen elkészítése:

  • A zöldségeket pucold és mosd meg. A vöröshagymát aprítsd fel, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret karikázd fel, a zellergumót kockázd, a gombát szeleteld fel.
  • A zsiradékon kezd el párolni a vöröshagymát. Ha kezd üvegesedni add hozzá a felaprított zöldségeket: sárgarépát, a petrezselymet és a zellert.
  • Párold kb. 5 percig a gyökérzöldségeket, majd add hozzá a felszeletelt gombákat, a zúzott fokhagymát és öntsd fel vízzel.
  • Sózd, borsozd, szórd bele a majoránnát és a petrezselyemzöldet.
  • Főzd addig, míg a zöldségek félpuhára főnek.
  • Egy tálkába keverd el csomómentesen a rizslisztet és a tejfölt, majd adj hozzá egy merőkanálnyit a főzőléből és ismét keverd el.
  • Habard be a gombalevest a tejfölös eleggyel. Főzd addig míg a zöldségek teljesen megpuhulnak.
  • Ha kissé meghűlt a leves kóstold meg és ha szükséges sózz utána.
  • Tálaláskor kanalazhatsz rá még tejfölt és megszórhatod morzsolt petrezselyemzölddel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük