Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, finom és laktató ráadásul gluténérzékenyek is fogyaszthatják: egyszerű karfiolleves gluténmentes túrógaluskával.
Egyszerű karfiolleves hozzávalói:
- 1 közepes fej karfiol
- zsiradék
- 1 db vöröshagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- petrezselyem
- 25 dkg túró
- 2 db tojás sárgája
- 1 dl rizsdara (fehér vagy barna, mindegy)
- petrezselyemzöld
Egyszerű karfiolleves elkészítése gluténmentes túrógaluskával:
- Elsőként készítsd el a túrógaluskát, hogy legyen egy kis ideje állni. Keverd össze a hozzávalóit – 250 g túró, 2 db tojás sárgája, rizsdara, kevés petrezselyemzöld – majd tedd félre pihenni.
- A karfiolt mosd meg és szedd rózsáira, a vöröshagymát pucold meg és vágd fel apró kockákra.
- Forrósítsd meg a zsiradékot a lábasban, majd tedd rá a vöröshagymát és kezd el megdinsztelni, majd vedd vissza a hőt és add hozzá a pirospaprikát is. Erre azért van szükség, hogy ne égjen meg a pirospaprika, mert akkor keserű íze lesz.
- Önts rá 2 dl vizet, keverd össze, majd add hozzá a karfiolrózsákat.
- Önts rá annyi vizet, ami bőven ellepi. Sózd meg, szórd meg borssal és add hozzá az apróra vágott petrezselymet.
- Fedő alatt főzd a levest. Ha forrni kezd vedd takarékra. Amikor a karfiolok már majdnem puhák teáskanál segítségével szaggasd bele a túrógaluskákat a karfiollevesbe és főzd készre a levest. Ha a karfiolok és a gluténmentes túrógaluskák is megpuhultak kóstold meg és ha szükséges sózz utána.