mákos-almás kevert süti free from liszttel

Nincs túl sok időd, de ennél egy finom és egészséges sütit? Egyszerűen és gyorsan elkészíthető gluténmentes sütemény nem csak gluténérzékenyeknek: mákos-almás kevert süti Free from gluten liszttel. Próbáld ki!

Mákos-almás kevert süti hozzávalói:

Mákos-almás kevert süti elkészítése Free from gluten liszttel:

  • A tojásokat válaszd ketté, a fehérjékből verj kemény habot.
  • A tojássárgákat keverd habosra a nyírfacukorral, majd add hozzá a kókuszolajat és a tejet és keverd alaposan össze a masszát.
  • Keverd össze a többi száraz hozzávalókat: a gluténmentes lisztkeveréket, a vaníliás cukrot, a gluténmentes sütőport és a mákot.
  • Az almákat hámozd meg, negyedeld el, távolítsd el a csumájukat és reszeld le nagy lyukú reszelőn
  • A lisztes-mákos keveréket keverd össze a tojásos masszával, majd keverd bele a reszelt almát, végül finoman forgasd bele a tojásfehérjehabot.
  • A tepsit kend ki zsiradékkal, szórd meg egyenletes rizsliszttel, öntsd bele a tésztát és egyengesd el benne.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt átsül az mákos-almás kevert gluténmentes sütemény. Mielőtt kivennéd a tepsit a sütőből végezz tűpróbát.
  • Ez az adag tészta egy 32 x 19 cm-es tepsibe megfelelő adag.

További gluténmentes receptek mákkal:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük