tiramisu pohárban

Vigyél egy kis változatosságot a tiramisuba és most készítsd el pohárdesszertnek. Tiramisu pohárban pont ugyanolyan finom, mint eredetiben.

Tiramisu pohárdesszert hozzávalói 4 fő részére:

Tiramisu elkészítése pohárban:

  • A tojásokat válaszd ketté. A tojásfehérjéket verd kemény habbá.
  • Főzz le a kávét.
  • A tojássárgáját keverd habosra a porcukorral, majd add hozzá a rumot és a mascarponét. Keverd addig, amíg sima és kissé habos nem lesz.
  • Keverd bele óvatosan a masszába a korábban felvert tojásfehérjehabot. Az egészet tedd be kb. 1 órára (ha több az sem baj) a hűtőbe, hogy könnyebben kezelhető legyen majd a krém.
  • Ha a mascarponés hab áthűlt, vedd ki a hűtőből és kanalazd bele egy habzsákba, így könnyebben össze tudod majd állítani a tiramisu pohárdesszertet.
  • A kávéba mártogasd bele a babapiskótákat úgy, hogy a gluténmentes babapiskóták félig átázzanak, majd tedd ki egy kistányérra őket és darabold fel a kávével átitatott bababpiskótákat.
  • A poharak aljára tegyél 1-1 adag kávés babapiskótát, majd a habzsákból nyomj adag mascsrponehabot a -babapiskótarétegekre. Ezt ismételd meg még egyszer.
  • Végül szitálj gluténmentes kakaóport a tiramisu phárdesszertek tetejére, de ezt a műveletet közvetlenül a tálalás előtt is elvégezheted.
  • Fogyasztás előtt minimum 2 órát hagyd állni a tiramisut.
  • A tiramisu szigorúan hűtőben tartandó, hiszen nyers tojás van benne!

Diétás tiramisu

Ez a sokak által kedvelt olasz desszert alapvetően bővelkedik kalóriában, de jó hír a diétázóknak, hogy van lehetőség a kalóriák és a szénhidráétmennyiség csökkentésére.
Ha szeretnéd a tiramisut kissé diétásabb kiadásban elkészítheni használj hozzá a porcukor helyett bátran eritritet vagy nyírfacukrot. De mivel ezek szemcsés édesítőszerek, célszerű a „szénhidrátcsökkentett tiramisu” elkészítése előtt porítani, ledarálni az édesítőszert, hogy később ne roszgjon a fogak alatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük