Almás kevert sütemény Enjoy free liszttel

Készítenél egy egyszerű kevert gluténmentes sütit, de feldobnád valamivel? Íme egy jó megoldás: almás kevert sütemény Enjoy free liszttel.

Gluténmentes almás kevert sütemény hozzávalói:

Almás kevert sütemény elkészítése Enjoy free liszttel:

  • Az almákat vágd négy felé, hámozd meg, távolítsd el a csumájukat és reszeld le őket.
  • A 3 egész tojást habosítsd fel.
  • A puha margarint (vagy vajat) keverd ki jól a cukorral, majd keverd hozzá a felvert tojásokat, a vaníliás cukrot, a sót és az őrölt fahéjat.
  • A lisztet keverd össze a sütőporral és keverd bele a tojásos elegybe.
  • Végül keverd bele a tésztába óvatosan a lereszelt almát.
  • A tepsit kend ki zsiradékkal, szórd meg egyenletesen gluténmentes liszttel és öntsd bele a tésztát.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 22-25 perc alatt átsül a gluténmentes almás kevert sütemény. Mielőtt kivennéd a sütőből végezz tűpróbát. Ha teljesen kihűlt fordítsd vedd ki a tepsiből.
  • Tálalhatod porcukorral megszórva, de anélkül is nagyon finom.

További gluténmentes sütemények receptjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük