Lencsefőzelék karamellizált cukorral

Egy hagyományos étel kicsit másképpen elkészítve. A végeredmény egy zamatos és laktató lencsefőzelék, karamellizált cukorral.

Lencsefőzelék hozzávalói:

Lencsefőzelék elkészítése karamellizált cukorral:

  • A lencsét az elkészítést megelőző este áztasd be kb. 3-szoros mennyiségű vízbe. Másnap főzés előtt 3-szor mosd át, majd öntsd le róla a vizet.
  • A kristálycukrot közepes lángon karamellizáld, majd ha már elolvad öntsd rá az étolajat, add hozzá az összezúzott fokhagymát és a felaprított vöröshagymát. A lábos tartalmát pirítsd barnára, majd adj hozzá 2 dl zöldség alaplevet és szórd bele a pirospaprikát, a babérleveleket és a sót. Öntsd rá még 5 dl alaplevet és főzd össze kb. 10 perc alatt a lencsefőzelék alapját.
  • Ezután add hozzá a leszűrt lencsét, a maradék alaplevet és főzd puhára a lencsét. Ez kb. 15-20 perc.
  • Ha a lencse megpuhult add hozzá az almaecetet, a tejfölt és a mustárt
  • A rizsliszthez adj 5 kanál főzőlevet, alaposan keverd össze és ezt ismételd meg még 3-szor, hogy csomómentes legyen. Ezt csurgasd bele a lencsefőzelékbe.
  • Alacsony hőn, kevergetve forrald fel és már kész is.
  • Tálald feltéttel vagy feltét nélkül, így is, úgy is nagyon finom!

1 hozzászólás

  1. Életem legfinomabb lencsefőzeléke!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük