Aszalt paradicsommal töltött baconbe tekert karaj

Aszalt paradicsommal töltött baconbe tekert karaj

Kiszakadnál a megszokott rántott hús, búbos hús, töltött hús háromszögből? Unod már a megszokott pörkölt, fasírt, sült hús megoldásokat? Változtass, ne legyen unalmas a vasárnapi ebéd! Íme egy nagyszerű tipp: aszalt paradicsommal töltött baconbe tekert karaj. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető és csak néhány hozzávaló szükséges az elkészítéséhez.

Baconbe tekert karaj hozzávalói:

Aszalt paradicsommal töltött baconbe tekert karaj elkészítése:

  • A karajszeleteket klopfold ki, sózd és borsozd mindkét oldalát a hússzeleteknek.
  • A karajszeletekre tegyél 1 – 1 darab aszalt paradicsomot és tekerd fel szorosan a húsokat.
  • Ezután mindegyik göngyöleget tekerd körbe 1 – 1 szelet bacon szalonnával.
  • Egy tepsit kenj meg vékonyan zsiradékkal, majd fektesd bele a hústekercseket a tepsibe. Öntsd rá a húsleves alaplevet, majd takard le alufóliával.
  • 200 fokra előmelegített sütőben süsd a letakart karajtekercseket 45 percig, majd vedd le az alufóliát és takarás nélkül süsd további 10-15 percig, míg a baconök aranybarnára pirulnak és az alaplé is elillan.
  • Ehhez a húsételhez sokféle köret jól passzol. Készíthetsz hozzá burgonyapürét, krumplisalátát, hasábburgonyát, hagymás tört krumplit, párolt rizst, polentát, főtt quinoát stb.

További sertéskaraj receptek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük