Ha nincs kedved sütni, de szívesen készítenél, illetve ennél valami finomat, ami egyszerűen elkészíthető, íme : narancsos panna cotta.
Narancsos panna cotta hozzávalói:
- 2,5 dl 2,8 %-os tej
- 2 dl 30-35 % zsírtartalmú tejszín
- 5 dkg kristálycukor
- 2 db narancs leve
- 10 g étkezési zselatin
- 1 csomag vaníliás cukor
- kandírozott narancshéjkockák a tetejére
Elkészítése:
- A tejet, a tejszínt tedd fel melegedni, majd add hozzá a két db narancs kifacsart levét, a cukrot és a vaníliás cukrot.
- Az étkezési zselatint keverd el néhány evőkanál melegedő tejes- tejszínes keverékkel, majd keverd bele a felmelegített tejes keverékbe. Vigyázz, ne forrjon! Keverd jól össze majd vedd le a tűzről.
- Töltsd poharakba a tejszínes keveréket és tedd be a hűtőbe 30 percre, hogy megszilárduljon annyira, hogy a kandírozott narancshéj darabokat a tetejére tudd szórni, anélkül, hogy azok belesüllyedjenek a panna cottába. Ezután fogyasztásig megint tedd vissza a hűtőbe.