klasszikus zöldbabfőzelék habarással

Zöldbabfőzelék készülhet friss, fagyasztott vagy konzerv zöldbabból. Rántással, de most klasszikus zöldbabfőzelék készül habarással.

Zöldbabfőzelék hozzávalói:

Klasszikus zöldbabfőzelék habarással:

  • A zöldbabot mosd meg, vágd le a két végét és aprítsd fel kb. 2-3 cm-es darabokra. Ezután tedd fel bő vízben főni.
  • A főzőlébe tedd bele a feldarabolt fokhagymát, a babérlevelet, az almaecetet és sót.
  • Közben készítsd el a habarást. A tejfölbe keverd bele rizslisztet és a pirospaprikát, majd dolgozd el alaposan, hogy csomómentes legyen.
  • Ha a zöldbab már majdnem puha, habard be a rizslisztes tejföllel. Szórd bele a szárított majoránnát.
  • Főzd addig, míg a zöldbabok teljesen át nem főnek, meg nem puhulnak. Közben a tejfölös habarás is kellően besűríti a zöldbabfőzeléket.
  • Ha kissé meghűlt az étel kóstold meg és ha szükséges sózd.

További gluténmentes főzelékek receptjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük