Gluténmentes lencsefőzelék hozzávalói:

Gluténmentes lencsefőzelék elkészítése:

  • A füstölt szalonnát kockázd fel és kevés zsíron süsd át, hogy zsírja nagy része kisüljön.
  • Az előző este beáztatott lencsét jól mosd át.
  • A lencsét tedd fel főni annyi vízben, ami ellepi és add hozzá a kisült szalonnakockákat, kevés sót és az apróra vágott vöröshagymát.
  • A szalonnazsírból, a rizslisztből és pirospaprikából készíts rántást.
  • Ha a lencse már majdnem puhára főtt keverd bele csomómentesen a rántást, majd add hozzá a mustárt, a cukrot, az ecetet és ha szükséges sót.
  • Az egészet főzd össze és tálalás előtt tedd rá a tejfölt.
  • Tálalhatod feltéttel is: főtt virslivel, sült kolbásszal, pörkölttel.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük