gesztenyés csokis gluténmentes kevert sütemény

Egy finom gesztenyés-csokis kevert gluténmentes sütemény bármikor jól eshet. Legyen dolgos hétköznap vagy pihenéssel teli hétvége. Itt egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető süti receptje. Készítsd el és söpörd be az elismeréseket!

Gesztenyés-csokis sütemény hozzávalói:

Gesztenyés-csokis kevert gluténmentes sütemény elkészítése:

  • Az étcsokoládét olvaszd meg gőz felett. Ha a csoki kissé meghűlt keverd össze a gesztenyemasszával.
  • A tojásokat válaszd szét és a fehérjékből verj kemény habot.
  • A free from glutén lisztkeverékbe keverd bele a gluténmentes sütőport.
  • A puha vajat keverd habosra a kristálycukorral, a 3 tojás sárgájával és a vaníliás cukorral.
  • Ha cukros-vajas masszába dolgozdd bele a csokis gesztenyemasszát, majd add hozzá a sütőporos lisztkeveréket és alaposan keverd el.
  • Ezután a tojásfehérjehabot óvatosan forgasd bele a tésztába ügyelve arra, hogy jól elkeveredjen benne, de ne törjön össze.
  • Egy tepsit kenj ki zsiradékkal és szórj meg vékonyan gluténmentes liszttel.
  • 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg a gesztenyés-csokis kevert gluténmentes süteményt. Mielőtt kivennéd végezz tűpróbát.

További gluténmentes sütemények és ételek receptjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük