sárgabarackos gluténmentes kevert sütemény

Sárgabarackos gluténmentes kevert sütemény

Lepd meg a családot és készíts egy finom gluténmentes gyümölcsös sütit! Például egy ilyet: sárgabarackos gluténmentes kevert sütemény.

Sárgabarackos gluténmentes kevert sütemény hozzávalói:

Sárgabarackos gluténmentes kevert sütemény elkészítése:

  • A vajat keverd habosra a kristálycukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá a fél citrom levét, majd egyesével keverd bele az egész tojásokat, végül a joghurtot.
  • A rizslisztbe szitáld bele a gluténmentes sütőport és a csipet sót.
  • Ha friss a sárgabarack hámozd meg, vágd félbe, távolítsd el a magját és kockázd fel a húsát. Ha sárgabarack befőttel készíted a süteményt, csepegtesd le a levét és kockázd fel.
  • A sárgabarack kockákat keverd bele a sütőporos rizslisztbe. Erre azért van szükség, hogy a gyümölcs ne süllyedjen le a tészta aljára.
  • A barackos lisztet keverd bele a vajas – cukros – joghurtos masszába.
  • A sütőformát kend ki vajjal (vagy más zsiradékkal) és szórd meg rizsliszttel, majd öntsd bele a tésztamasszát.
  • 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg a sárgabarackos kevert süteményt. Mielőtt kiveszed végezz tűpróbát.
  • Tálalás előtt megszórhatod porcukorral, de nem feltétlenül szükséges.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük