tavaszi borsóleves, gluténmentes leves, gluténmentes galuska

Zsenge zöldborsóleves gluténmentes galuskával

Készítheted friss, fagyasztott vagy konzerv zöldborsóból: zsenge zöldborsóleves gluténmentes galuskával.

Zsenge zöldborsóleves gluténmentes galuskával hozzávalói:

Zöldborsóleves gluténmentes galuskával elkészítése:

  • A vöröshagymát pucold meg és vágd apró kockákra, majd zsiradékon párold meg.
  • Add hozzá a karikákra vágott sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, 1-2 dl vizet és ízlés szerint piros fűszerpaprikát, borsot, sót majd párold fedő alatt kb. 5 percig. Majd öntsd fel vízzel.
  • A rizslisztet keverd el 1 db tojással és egy csipet sóval, gyúrj belőle könnyen kezelhető tésztát. A tojás méretétől függően több vagy kevesebb rizsliszt kellhet a megfelelő állagú galuska eléréséhez.
  • A tésztából formázz kisebb galuskákat és add hozzá a forró, lobogó leveshez.
  • Ha a répa elkezd puhulni, add hozzá a zsenge zöldborsót és a petrezselyemzöldet is.
  • Mire a zöldborsó, a répa, a petrezselyem puhára fő, addigra a galuskák is elérik a megfelelő állagot és leveheted a levest a tűzről.
  • Ha szükséges sózz utána a levesnek.

Jó étvágyat!

További gluténmentes levesek receptjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük