Kacsamáj ínyenc mártásban krumplipürével

Kell egy jó ötlet a kacsamáj felhasználásához? Ne keress tovább, itt a megoldás: kacsamáj ínyenc mártásban krumplipürével. Imádni fogjátok!

Krumplipüré hozzávalói:

Hozzávalók a májhoz és a raguhoz:

Krumplipüré elkészítése:

  • A burgonyát pucold meg, kockázd fel és főzd meg sós vízben.
  • Ha a krumpli megfelelően puha vedd le a tűzről, öntsd le róla a főzővizet és krumplinyomóval alaposan törd össze. Ha szeretnél nagyon homogén krumplipürét, akkor apró lyukú szűrőn is törd át.
  • A tejet forrósítsd meg és a vajjal együtt keverd hozzá az áttört krumplihoz. Sózd meg ízlés szerint és adj hozzá 1-2 csipet szerecsendiót.

Kacsamáj és ínyenc mártás elkészítése:

  • 2 db almát pucolj meg és darabolj fel 2×2 cm-es darabokra. A hagymákat is pucold meg, a vöröshagymát darabold fel, a fokhagymát zúzd össze.
  • Három evőkanál olajon kezd el megdinsztelni a darabokra vágott almát és vöröshagymát, valamint a zúzott fokhagymát. Sózd, borsozd és szórj rá majoránnát.
  • Öntsd rá az alaplé felét, majd néhány perc múlva a vörösbor felét. Ha elfőtte a felesleges vizet öntsd rá az alaplé és a vörösbor másik felét, valamint ad hozzá a balzsamecetet. Ismét főzd addig, míg elfő róla a víz. Ekkor szűrd le a szaftot, de tedd félre, mert csak később lesz rá újra szükség.
  • A másik 2 db almát szintén hámozd meg, távolítsd el a magházakat és kockázd fel kb. azonos nagyságú darabokra.
  • A gyöngyhagymáról öntsd le a levet.
  • Egy serpenyőben hevítsd olajat, tedd bele az almakockákat, a gyöngyhagymát és kezd el pirítani. Közben szórd rá a 3 evőkanál kristálycukrot és hagyd kissé karamelizálódni. Ezután öntsd rá a félretett szafttal és ismét tedd félre kis időre.
  • A kacsamájat tisztítsd meg, vágd fel néhány darabra. Ne legyenek túl kicsik sem és túl nagyok sem.
  • Hevíts 2 evőkanál olajat és és a kacsamáj szeletek mindkét oldalát pirítsd meg 2-szer átforgatva. Közben szórd meg őrölt borssal és majoránnával. Tényleg csak kevés olajat és forró serpenyőt használj, különben a kacsamájból kisül a zsír és összemegy!
  • Ha a kacsamáj megpuhult sózd meg, majd tedd át a korábban elkészített mártásba. Fedő alatt párold készre a mártásban a kacsamájat.
  • Amint a kacsamáj elkészült tálald a krumlpipürével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük