baconbe tekert csirkemáj sütőben

Baconbe tekert csirkemáj sütőben

Mindössze 30 percre van szükséged ennek a finom, zamatos, gluténmentes ételnek az elkészítéséhez. Baconbe tekert csirkemáj sütőben. Csak néhán egyszerű hozzávaló kell hozzá, 10 perc előkészület, 20 perc sütés és kész is.

Baconbe göngyölt csirkemáj hozzávalói:

Baconbe tekert csirkemáj elkészítése sütőben:

  • A csirkemájakat mosd meg, cseppegtesd le és tisztítsd meg. Szórd meg a szárított majoránnával és a petrezselyemmel.
  • Teríts ki egy szelet bacon szalonnát tegyél rá 1 db csirkemájat és ha aszalt szilvád is van azt is. Ezután szorosan tekerd fel a bacont a közepében a májjal és a szilvával. Ezt ismételd meg az összes többi baconnel és csirkemájjal.
  • A tekercseket tedd egy tepsibe. Zsiradék nem szükséges a tekercsek alá.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt átsülnek a baconös csirkemájas tekercsek.

A máj jótékony hatásai

„Ha valaki szereti a májat, akkor beillesztheti az étrendjébe, hiszen ezzel nagyon könnyen biztosíthatja például a szervezetének szükséges A- és D-vitamint. A D-vitamin pótlására a legalkalmasabb a máj, a halmájolajok, és a tojás fogyasztása. Azonban érdemes megbízható helyről vásárolni a májat, illetve, ha tehetjük, előnyben részesíteni a biotermékeket (ezeknél ugyanis kevésbé szennyezett a környezet, melyben az állat felnő, illetve az állatokat nem kezelik hormonokkal, antibiotikumokkal). A fiatalabb állatok mája mindig kevesebb méreganyagot tartalmaz, így marha helyett válasszunk például borjút.”

Forrás: www.hazipatika.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük