Torta citromos mascarponehabbal gluténmentesen

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon finom és ráadásul még gluténmentes is: torta citromos mascarponehabbal. Próbáld ki!

Citromos-mascarponés torta hozzávalói:

Torta elkészítése:

  • A tojásokat válaszd szét és a fehérjékből verj kemény habot.
  • A tojások sárgáját verd fehéredésig a cukorral, majd add hozzá a gluténmentes lisztkeveréket is és újra keverd át alaposan.
  • A cukros-lisztes masszába óvatosan keverd bele a tojásfehérjehabot.
  • A tortaformát kend ki vékonyan zsiradékkal és szórd meg gm. liszttel.
  • Öntsd a tésztát a tepsibe és egyenletes vastagságúra simítsd el benne.
  • 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg a piskótát. Mielőtt kiveszed végezz tűpróbát. Minden sütő más, de kb. 12-14 perc alatt átsül a tészta.
  • Hagyd a tepsiben kihűlni a piskótatésztát, így könnyebb lesz kiszedni belőle.
  • Ha kihűlt a piskóta vedd le róla a gyűrűt és vágd ketté.
  • Készítsd el a krémet. Ehhez először verd fel a habtejszínt.
  • Facsard ki a citrom levét.
  • A mascarponét is keverd át a robotgéppel, majd add hozzá a porcukrot és a citromlevet apránként dolgozd bele.
  • Ezután forgasd bele a habtejszínt is a mascarponés masszába.
  • Ha elkészült a citromos mascarpone krém, kend meg vele az alsó tortalapot, majd szórd meg a kandírozott citrom- illetve narancshéj darabok felével (5 dkg). Ezután tedd rá a felső piskótalapot és azt is kend meg vele. Tedd be a hűtőbe kb. fél órára, hogy tudjon kissé szilárdulni, majd az egész külső felületét kend meg a maradék citromos krémmel.
  • A maradék 5 dkg kandírozott citrushéjjal megszórod a torta tetejét is egyenletesen.
  • Tálalásig tedd vissza a hűtőbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük