csirkemájpástétom házilag

Csirkemájpástétom adalékanyagok nélkül, mely egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Így készítsd el: csirkemájpástétom házilag.

Házi csirkemájpástétom hozzávalói:

Csirkemájpástétom elkészítése házilag

  • A csirkemájakat mosd meg, cseppegtesd le, tisztítsd meg és vágd néhány kisebb darabra mindegyiket. Szórd meg a fűszerekkel: a majoránnával, a petrezselyemmel és az őrölt borssal. Még ne sózd meg, mert a korn hozzáadott sótól a máj megkeményedik.
  • A vajat egy serpenyőben olvaaszd fel, amjd add hozzá a felaprított vöröshagymát és dinszteld benne kb. 5 percig.
  • Ha a vöröshagyma üveges, add hozzá a befűszerezett csirkemájat és közepes hőn süsd át a belsőséget. Ez kb. 10-12 percet vesz igénybe. Ha a csirkemájdarabokat megszúrod és nem buggyanik ki belőle véres lé, akkor jók. Mielőtt levennéd a tűzről add hozzá a zúzott fokhagymát és most jöhet a só is. Keverd össze és már el is zárhatod a gázt.
  • Ha kissé meghűltek a csirkemájdarabok, turmixold össze, kanalazd át egy kis tálba és tedd a hűtőbe.
  • Ha nem fogyasztjátok el néhány napon belül hamarosan, akkor olvasz meg további 2-3 dkg vajat és az öntsd a tetejére.
  • Fogyasztás előtt 30 perccel vedd ki a hűtőből, hogy könnyebben kenhető legyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük