gombás gluténmentes recept, hús-és gluténmentes étel

Glutén- és húsmentes, de tápláló és ízletes ételt szeretnél készíteni? Egy lehetséges megoldás: sajtos burgonyagombóc gombaraguval gluténmentesen. Készítsd el még ma!

Sajtos burgonyagombóc gombaraguval hozzávalói:

Sajtos burgonyagombóc gombaraguval elkészítése:

  • Hámozd meg a burgonyát, kockázd fel és sós vízben főzd puhára. Ha megfőtt öntsd le róla a vizet, hagyd kihűlni, majd ha kihűlt tört össze alaposan.
  • A kihűlt, összetört burgonyához add hozzá a tojássárgát, a rizslisztet, a trappista sajtot, a sót és jól dolgozd össze. Formáz a tésztából ping-pong labda nagyságú gombócokat.
  • Főzd ki a gombócokat forró sós vízben, majd tedd félre őket , hogy a víz lecsepegjen róluk, ha egy kissé meghűltek kevés zsiradékon enyhén pirítsd meg őket serpenyőben.
  • A gombaraguhoz a vajon pirítsd üvegesre a hagymát, add hozzá a fokhagymát, 1 perc múlva a gombát.
  • Sózd, szórd meg a majoránnával, öntsd rá a bort.
  • Néhány perc elteltével add hozzá a tejszínt és 5-8 perc alatt főzd készre a gombaragut.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük