Némi előkészítét igényel, de egyszerűen és gyorsan elkészíthető, laktató és egészséges. Gombagulyás gluténmentes csipetkével, próbáld ki!
Gombagulyás hozzávalói 4 fő részére:
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 3 evőkanál zsiradék
- 1 evőkanál csemege pirospaprika
- 3 db közepes burgonya
- 2 db nagyobb sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 30-40 dkg gomba (vadon termő vagy termesztett)
- só ízlés szerint
- őrölt bors
- 2 csapott evőkanál rizsliszt
- 2 csapott evőkanl gluténmentes lisztkeverék (Free from gluten, Enjoy free stb.)
Gombagulyás elkészítése gluténmentes csipetkével:
- Pucold és mosd meg a zöldségeket. A vöröshagymát aprítsd fel, a burgonyát vágd 2 x 2 cm-es kockákra, a répát és a petrezselymet karikézd fel, a gombát szeleteld fel.
- A vöröshagymát a zsiradékon kezd el fonnyasztani. Adj hozzá 1 dl vizet és főzd szinte pépesre a vöröshagymát.
- Vedd takarékra a hőt és add hozzá a pirospaprikát, de vigyázz, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz!
- Add hozzá a felaprított zöldségeket: a burgonyát, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret. Öntsd fel annyi vízzel, ami bőven ellepi. Sózd és borsozd, majd fedő alatt főzd félig puhává a már benne lévő zöldségeket.
- Közben készítsd elő a gluténmentes csipetkét. A 2-2 evőkanál lisztet keverd össze egy kis sóval és annyi gulyáslével, hogy jól formázható, puha, de nem ragadós csipetketésztát kapj. Formázz apró csieptkéket belőle.
- Ha a zöldségek félpuhák tedd a gulyásba a felszeletelt gombát és a gluténmentes csipetkét és főzd készre a gombygulyát a gluténmentes csipetkével.
- Tálalás előtt ha kissé meghűlt kóstold meg és ha szükséges sózd és borsozd.