csülkös babgulyás, húsvéti csülök maradék felhasználása

A csülök a sertés lábszárának végződése és van néhány igazán jó felhasználási módja. Ilyen például a csülkös babgulyás gluténmentes csipetkével.

Csülkös babgulyás gluténmentes csipetkével hozzávalói:

Csülkös babgulyás gluténmentes csipetkével elkészítése:

  • Vágd fel a csülök bőrös-zsíros részét kockákra és kevés zsíron kezd el kisütni belőle a maradék zsírt, majd add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és dinszteld meg.
  • Ha a vöröshagyma üvegesre sült add hozzá a darabokra vágott csülökhús darabokat, a piros fűszerpaprikát és öntsd fel kb. 1-1,2 l vízzel.
  • A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a burgonyát és a zöldpaprikát pucold meg és karikázd, kockázd fel és tedd a gulyásba.
  • Add hozzá a babot, a fokhagymát, a babérlevelet, borsot, a petrezselyemzöldet és ízlés szerint sózd.
  • A 2 evőkanál rizslisztet keverd össze a 2 evőkanál gluténmentes lisztkeverékkel, majd adj hozzá egy csipet sót és annyi gulyásleves főzőlevet, amennyit felvesz és könnyen formázható tésztát ad. Kicsit hagyd állnia tésztát, majd formázz belőle apró csipetkéket, amit szórj meg egy kiskanálnyi rizsliszttel, hogy ne tapadjanak össze, amíg bele nem teszed a gulyáslevesbe.
  • Ha a bab és a többi zöldség már kezd puhulni add hozzá a gulyáshoz a csipetkét is. Ha a csipetkék feljönnek a leves tetejére, akkor átfőttek és kész a csülkös babgulyás.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük