babgulyás sertéscombból konzerv babból csipetkével

Klasszikus magyar étel, mely egyszerűen és viszonylag gyorsan elkészíthető, laktató és ízletes: babgulyás sertéscombból, konzerv babból, csipetkével.

Magyaros babgulyás hozzávalói:

Magyaros babgulyás elkészítése sertéscombból, konzerv babból, csipetkével:

  • A zsírt olvaszd meg, majd add hozzá a felaprított vöröshagymát és kezd el dinsztelni, majd vedd vissza a hőt és add hozzá a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát. Önts rá 1 dl vízet és fedő alatt főzd össze a babgulyás alapot.
  • A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret mosd meg, pucold meg, majd karikázd fel és add hozzá a fűszeres magyaros babgulyás alaphoz. Önts rá 2 dl vízet, add hozzá a fűszereket – só, bors, kömény, majoránna – és fedő alatt főzd 5-10 percig.
  • Ezután a felkockázott sertéscombot is tedd bele a lábosba és önts rá annyi vízet, amennyi bőven ellepi. Számolj azzal, hogy még jön bele a csipetke és a bab. Amint lobogni kezd a gulyás, vedd vissza takarékra és fedő alatt főzd az ételt.
  • Készítsd el a gluténmentes csipetkét. Egy-egy evőkanál rizslisztet és Enjoy free gluténmentes lsiztkeveréket keverj össze egy csipet sóval és adj hozzá annyit a gulyás főzőlevéből amennyivel összekeverve, összegyúrva puha, jól kezelhető csipetketésztát kapsz. A tésztából csipj ki pici csipetkéket, majd amikor a comb már majdnem teljesen átfőtt tedd bele a babgulyásba a csipetkéket.
  • Amint a csipetkék megpuhulnak, átfőnek feljönnek a babgulyás tetejére. Ekkor tedd bele az átmosott konzervbabot is a gulyásba. Mivel ez puha éppen csak forrald át vele a babgulyást, majd vedd is le az ételt a tűzről.
  • Ha kissé meghűlt a sertéscombból, konzerv babból, csipetkével készült babgulyás kóstold meg és ha szükséges sózd meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük