török mogyorós gluténmentes zabkeksz

Török mogyorós gluténmentes zabkeksz

Te is szeretsz nassolni? Akkor Te is tudod milyen jó, ha mindig van otthon egy kis gluténmentes nasi. Mindig legyen mihez nyúlni! Íme egy finom török mogyorós gluténmentes zabkeksz recept. Lehet, hogy hamarabb el fog fogyni, mint gondolnád…

Török mogyorós gluténmentes zabkeksz hozzávalói:

Mogyorós gluténmentes zabkeksz elkészítése:

  • A száraz hozzávalókat – zabpehely, durvára tört török mogyoró, rizsliszt, cukor, só, vaníliás cukor, gluténmentes sütőpor – keverd össze egy tálba.
  • A száraz alapanyagok keverékéhez add hozzá a megolvasztott vajat és a 2 db egész tojást.
  • A sütőt melegítsd elő 170 fokra.
  • Egy sütőlemezre, tepsire fektess sütőpapírt.
  • Dolgozd össze alaposan a masszát, majd formázz kis golyókat és rakd őket a sütőpapíros tepsire.
  • Ebből a mennyiségű tésztából kb. 20 db keksz kb. 5 cm átmérőjű és középen 2 cm magas keksz fog kijönni.
  • Tedd a sütőbe és kb. 20 perc alatt süsd meg.

További gluténmentes kekszek receptjei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük