Gombás-tejszínes gnocchi gluténmentesen

Manapság nem kell a gombaszezonra várni, hogy gombás ételeket ehess. Bármikor vásárolhatsz friss gombát, hogy készíts egy finom gombás ételt. Íme egy kitűnő választás: gombás-tejszínes gnocchi gluténmentesen.

Gombás-tejszínes gnocchi hozzávalói:

Gnocchi elkészítése gombás-tejszínes szósszal:

  • A burgonyát hámozd meg, kockázd fel és főzd puhára. Ha megfőtt öntsd le róla a vizet, hagyd kihűlni.
  • Ha kihűlt a főtt krumpli, tört össze majd add hozzá a rizslisztet, a gluténmentes lisztkeveréket, a sót és a 2 tojás sárgáját.
  • Alaposan dolgozd össze a gnocchi tésztáját. Jól gyúrható masszát kell kapj.
  • A gnocchi tésztát oszd 8 részre, mindegyik darabból sodorj vékony hengereket, azokból vágj le kb. 2 cm-es darabokat.
  • A tésztadarabokból formázz gnocchit. Ha van néhány hurkapálcikát kissé lazán fogd őket egymás mellé és a tésztadarabokat görgesd át rajtuk, hogy csíkosak legyenek. Vagy villával lapítsd kissé meg a tésztadarabokat.
  • A legjobb ha talalás előtt frissen főzöd ki a gnocchit.
  • Melegítsd sós vizet a gnocchi kifőzéséhez. Ne lobogó-forró vízbe tedd a tésztadarabokat, hanem gyöngyöző vízbe és ne is hagyd, hogy főzés közben forrni kezdjen a víz. Kevergetni nem kell. A gnocchik viszonylag hamar feljönnek a víz tetejére, ekkor szedd is kii őket a vízből, hogy ne lazuljanak tovább.
  • Ha a gnocchik megfőttek, vedd ki őket szűrőkanállal, csepegtesd le róluk a vizet.
  • Készítsd el a gombás tejszínes szószt! A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel és néhány evőkanál zsiradékon fonnyaszd meg.
  • Add hozzá a felaprított gombát. A gomba levet fog ereszteni, így nem kell alá víz.
  • Ha a gomba összeesett, öntsd rá a tejszínt és a bort, illetve sózd meg.
  • Főzd át a gombás mártást, majd turmixold össze homogén szósszá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük